Play-inn, clinics en Meet & Greet met Blue Devils International Corps

Op zondag 28 juni worden er op Sportpark Kalverdijkje in Leeuwarden een play-inn, clinics en een Meet & Greet met het Blue Devils International Corps (BDI) georganiseerd. Het wordt een unieke kans om samen te spelen met het wereldvermaarde drumcorps en een inkijkje te krijgen in hun manier van werken.

Proud Event organiseert dit unieke clinicprogramma in samenwerking met Stichting Korpsmuziek.nl. De clinic begint om 13.00 uur met een openbare warming up van de verschillende secties. Daarna vindt er een play-inn plaats. Zowel slagwerkers en blazers krijgen de kans om samen met de leden van de Blue Devils een nummer in te studeren. Ook voor guardleden zal er een clinic zijn. Blazers moeten hun eigen instrument meenemen. Dat geldt, voor zover mogelijk, ook voor slagwerkers. Neem in ieder geval je eigen stokken mee. Ook guards moeten eigen equipment meenemen. Aanmelding voor de clinic is vereist. Dat kan door een mailtje te sturen naar clinic@korpsmuziek.nl . Vermeld in de mail met welk instrument je wilt meelopen. De middag wordt afgesloten met een openbare repetitie van de Blue Devils.

Vlak daarvoor is er een Meet & Greet voor staff- en instructieleden met het instructieteam van de Blue Devils. De instructieleden kunnen tijdens de openbare repetitie meelopen met de staff van BDI. Ze krijgen een unieke inkijk in de manier van werken van het drumcorps en kunnen tijdens de repetitie vragen stellen. Aanmelding voor de Meet & Greet is vereist. Dat kan door een mailtje te sturen naar clinic@korpsmuziek.nl Vermeld in de mail of je wilt meelopen met de guard-, percussion-, brassof visuele staff. Het clinicprogramma is rond 17.00 afgelopen. Er wordt bij de ingang een kleine vergoeding van 2,50 euro gevraagd. Zo snel mogelijk wordt op de site van Proud Event bladmuziek gepubliceerd voor de te spelen muziek tijdens de play-inn. Het verzoek is om dat alvast door te nemen zodat je het kan spelen tijdens de clinic. Proud Event heeft bij het organiseren van de clinics aansluiting gezocht met Korpsmuziek.nl. Beiden hopen zoveel mogelijk muzikanten en instructieleden te treffen op Sportpark Kalverdijkje in Leeuwarden. Na afloop is er een mogelijkheid om te netwerken.

Zowel Korpsmuziek als de organisatie van Proud Event zien de clinics én het spektakel in het Cambuurstadion op 27 juni als perfecte kans om de showkorpsensector op een positieve manier in de spotlight te zetten. We willen dan ook zoveel mogelijk media-aandacht genereren voor beide. Nodig dus zeker ook je medemuzikanten uit ! Voorverkoop spectaculair Proud Event gestart De voorverkoop voor het Proud Event en de DCN Contest in het Leeuwarder Cambuurstadion is woensdag gestart. Bezoekers kunnen op 27 juni genieten van de Nederlandse drumcorpstop, vier regionale topshowbands en als klap op de vuurpijl twee showoptredens van het Blue Devils International Corps uit Concord, Californië (USA). De organisaties van Proud Event en Drum Corps Nederland hebben de krachten gebundeld voor een uniek evenement waar de drumcorpstop en de showbandsector elkaar ontmoeten.

Blue Devils

Absoluut hoogtepunt zijn de optredens van Blue Devils International dat met bijna 100 leden het veld zal betreden. Daarnaast vindt er een DCN Contest, waarbij de deelnemers strijden om een mooie plaats in de Europese ranking. Tijdens deze zogeheten European Music Games zijn optredens van de topdrumcorps Jubal Dordrecht, Juliana Middelburg, Jong Holland Zwijndrecht en Showband Marum. Daar tussendoor treden ook Advendo Sneek, Pasveerkorps Leeuwarden, Takostu Stiens en Jong Advendo, Jeugdband Takostu en Jong Pasveer. ‘s Middags strijden vier jeugdkorpsen Jong Jubal, Jong Beatrix, Johan Friso Middelburg en Jong Holland Junior om een mooie plek in de Europese ranking. Zowel het middag- als avondprogramma wordt afgesloten met een showoptredens van het Blue Devils International Corps. Het middagprogramma begint om 15.45 uur. Het spektakel duurt tot ongeveer 22.00 uur in de avond.

Op zondag 28 juni zijn er vanaf 13.00 uur nog diverse clinics, playinns en meet & greets met Blue Devils International. Meer informatie is te vinden op de site van Proud Event. Het Blue Devils International Corps bestaat uit ongeveer 100 muzikanten en guards. Het gaat vooral om age-outs van de topdrumcorps binnen het DCI-circuit. Ze zijn van dinsdag 23 tot ongeveer dinsdag 30 juni in Leeuwarden. In totaal verblijven ze ongeveer een maand in Europa. Het corps is alleen te zien in Leeuwarden, Engeland, Italie en bij de Basel Tattoo in Zwitserland.

Kaarten kosten 20 euro en zijn verkrijgbaar via www.proud-event.nl .

 

Brainstormsessie SMP na afloop OMF Ledenvergadering

Na afloop van de ledenvergadering van de nieuwe muziekbond van Friesland OMF op zaterdag 8 februari 2014 om 9.30 uur in de Kurioskerk. Julianalaan 38 te leeuwarden houden de taakgroepen SMP en MTC een brainstormsessie.

De OMF had deze vergadering al gepland en wilde die liever niet naar een later tijdstip verplaatsen, vanwege de interessante spreker de heer Jan de Haan, die uitleg zal geven over het Prins Bernhard Cultuur Fonds. Iets waar iedere vereniging haar voordeel mee kan doen.

Brainstorm sessie

Wij doen  een zeer dringend beroep op u de ledenvergadering te bezoeken. Ons dringende verzoek gaat vooral uit naar de leden uit de doelgroep Show- Mars en Percussie en de doelgroep Majorette, Twirl en Color Guard. Na de ledenvergadering organiseren wij namelijk een brainstormsessie, waar we uw mening en inbreng niet kunnen missen.

Dit is het moment om in actie te komen. Samen met u willen we de eerste stappen zetten in een richting die van belang is voor uw vereniging. Nu achterover leunen en afwachten zou fataal zijn.

Dit is het moment!  Het is nu of nooit!

Wij nodigen u van harte uit samen met ons een nieuwe lijn uit te zetten. Na de ledenvergadering houden we in de Kurioskerk een brainstormsessie. Onder het genot van een broodje moet dat beslist lukken.

Met het oog op de catering willen we graag weten, wie van plan is de brainstormsessie te bezoeken en met hoeveel personen.

 

We rekenen op U!

Hoogachtend,

Annet Althuisius (SMP)
Froukje Bakker (SMP)
Anja Bouwman (MTC)
Klasina de Wilde (MTC)
Aafke Poelstra(SMP)

U kunt u opgeven via e-mail adres : aafke.poelstra@kpnmail.nl

Of via telefoonnummer 0511 – 45 29 94