De aanmelding voor het Muziek- en Zangfestival van 2020 is vanaf heden geopend

De digitale inschrijfformulieren voor het 63e Muziek- en Zangfestival voor de koren kunt u via deze link invullen. Er kan voor de edities vanaf 2020 alleen maar digitaal worden ingeschreven.

De digitale inschrijfformulieren voor het 63e Muziek- en Zangfestival voor de korpsen kunt u via deze link invullen. Er kan voor de edities vanaf 2020 alleen maar digitaal worden ingeschreven.

Festival Schiermonnikoog 2019 op vrijdag 24 mei en zaterdag 25 mei (vol)

De organisatie heeft voor zaterdag 25 mei een wachtlijst. De vrijdagavond is vol evenals het korenfestival. Er kan niet meer ingeschreven worden.

Jongerenkoor Kielzog uit Hoogezand wint bij zangers

Het jongerenkoor Kielzog uit Hoogezand heeft zaterdag 2 juni het 61ste Muziek- en Korenfestival op Schiermonnikoog gewonnen bij de koren. Het jeugdige gezelschap onder leiding van Wim van der Laar kreeg 91 punten van de jury. Tweede werd het jong vrouwenkoor Roxie uit Groningen dat 90 punten scoorde. Repete uit Groningen werd derde met 89 punten en ook de vierde plek was voor Groninger zangers, oftewel popkoor Estrellas uit de Martinistad dat 88 punten kreeg. Sjonge Jonge uit Grou werd met 87 punten vijfde.

Uitslag korpsen 

Oranje uit Grootegast uitkomend in de 5e divisie en Heman Zuidwolde spelend in de 4e divisie behaalden beide met 90 punten de hoogste scores bij het korpsenfestival.

Overige uitslagen

3e divisie
1. Concordia, Welsrijp 88 punten
2. Hallelujah Makkum, 87 punten
3. Oranje Dokkum, 84,5 punten

4e divisie
1. Heman Zuidwolde, 90 punten
2. Nij Libben Koudum, 88,5 punten
3. Nij Libben Witmarsum, 87 punten

5e divisie
1. Oranje Grootegast 90 punten
2. Juliana Oldehove 88,5 punten
3. Jeduthun Opeinde 85,5 punten.

 

Festival Schiermonnikoog 2018 op vrijdag 1 en zaterdag 2 juni

Het programma van het festival op 1 en 2 juni: programmaboekje Schier2018

 

De Bazuin en Viva la Musica toppers op jublieumeditie

Brassband De Bazuin uit Oentsjerk heeft het zestigste Zang- en Muziekfestival Schiermonnikoog bij de korpsen gewonnen met 93 punten. Bij de koren ging de hoofdprijsnaar de zangers van koorschool Viva la Musica uit Zuidwolde/Meppel.

De topbrassband debuteerde op het festival, waar nog nooit eerder een vereniging uit de kampioensdivisie aantrad. Ze kregen de beker mee als beste orkest in de kampioen, eerste en tweede divisie.

In de derde divisie ging de zege naar harmonieorkest De Bazuin A uit Zwolle met 88 punten. In de vierde divisie zegevierde Concordia Gaastmeer met 83,5 punten onder leiding van Guus Pieksma. Pieksma dirigeerde ook fanfare De Bazuin uit Tijnje naar de hoofdprijs in de vijfde divisie.

Koren

Bij de koren ging de trofee naar koorschool Viva la Musica uit Zuidwolde/Meppel met 91 punten. Tweede werd Tous les Oiseaux d’Europe met 90 punten. De derde prijs was voor zanggroep Ratatouille uit Vlaardingen dat haar optreden met 88 punten zag beloond.
De jubileumeditie had als uitsmijter een lunchconcert verzorgd door de Johan Willem Frisokapel onder leiding van Tijmen Botma en trok heel veel publiek.

Jong Vocaal Groningen wint Schier 2016

Het koor Jong Vocaal Groningen won zaterdag het Muziek en Zangfestival op Schiermonnikoog bij de koren. Het koor kreeg van de juryleden 93 punten.

Jong Vocaal uit Groningen neemt de hoofdprijs in ontvangst

Tweede werd Tous Les Oiseaux d’Europe, dat 89,5 punten kreeg voor haar uitvoering. Kielzog Jongerenkoor uit Hoogezand werd derde met 89 punten. Op de vierde plaats eindigde Armane uit Groningen met 84,5 punten. De vijfde plek bezette popkoor BSUR dat 84 punten voor het optreden kreeg.

Het koor Jong Vocaal Groningen won zaterdag het Muziek en Zangfestival op Schiermonnikoog bij de koren. Het koor kreeg van de juryleden 93 punten.