Graag maken wij u erop attent dat alle meest recente en complete informatie inzake repertoria blaasmuziek te vinden is via de volgende links:

http://www.repertoireinformatiecentrum.nl/nederlands/repertoirelijsten/alle-repertoirelijsten-op-een-rij.htm

http://www.knmo.nl/repertoria-blaasmuziek-2/

Informatie over Concertconcours en Lef festival MGD/OMF zaterdag 26 november

Op zaterdag 26 november 2022 organiseren de muziekbonden MGD en OMF een concertconcours en een Lef festival in de Tamboer te Hoogeveen.

– Concertconcours

Om verenigingen in de gelegenheid te stellen om dit jaar toch nog naar een concours te kunnen, hebben de muziekbonden MGD en OMF besloten om op 26 november naast het festival ook concertconcoursdeelname mogelijk te maken. Voor inschrijving van het concertconcours verwijzen wij naar onderstaande link Inschrijfformulier Concours. Bij deelname aan het concertconcours worden er punten toegekend en krijgen de verenigingen een verslag van de jury. Deelname is volgens het KNMO-reglement concertconcoursen, met promotie en degradatieregeling.

– Festival

Het festival is toegankelijk voor Harmonie, Fanfare, Brassbands en Jeugdorkesten. Ook kunnen orkesten met een onvolledige bezetting deelnemen. Gebruik van enkele niet tot de vorm van het orkest behorende instrumenten is toegestaan. De orkesten kunnen hun programma zelf geheel vrij samenstellen met een maximale tijd van 30 minuten inclusief de tijd voor presentatie. De vereniging presenteert zelf het optreden waarbij ook gebruik gemaakt kan worden van moderne middelen zoals voice-over, beamer etc. Er worden geen punten gegeven. Er zijn prijzen voor de leukste presentatie van de vereniging en voor de vereniging die het meeste Lef vertoont. Ook is er een publieksprijs en een prijs voor de beste solist.

– Mondeling verslag direct na elk optreden op het podium

De jury zal direct na elk optreden op het podium een opbouwend mondeling verslag doen en verder ontvang elke vereniging na afloop een schriftelijk verslag en bij concoursdeelname ook punten. Deelnemende verenigingen in Hoogeveen (najaar 2021) en Drachten (voorjaar 2022) en het publiek vonden het mondeling verslag direct na het optreden heel aantrekkelijk.

Het reglement met alle voorwaarden en bijzonderheden van het concours en het festival vindt u op de website van de MGD.

Voor aanmelding is het inschrijfformulier van het Lef festival en ook van het concertconcours te vinden op de site van de MGD. De inschrijving sluit op 15 september 2022.

Via deze link kunt u uw vereniging aanmelden voor het Najaarsconcertconcours. (U komt uit op de site van onze Groningse collega bond)

Aanmeldformulier voor het najaarsconcertconcours