Festival Schiermonnikoog 2019 op vrijdag 24 mei en zaterdag 25 mei

Inschrijving staat open: AANMELDINGSFORMULIER 62 e Festival Schiermonnikoog 2019

Festival Schiermonnikoog 2018 op vrijdag 1 en zaterdag 2 juni

De 61ste editie van het Zang en Muziekfestival Schiermonnikoog is op vrijdag 1 en zaterdag 2 juni. De organisatie is de vrijdagavond zo goed bevallen dat deze extra avond muziek in ere wordt gehouden.

Inschrijven staat open via bijgevoegd formulier: AANMELDINGSFORMULIER-61e-Festival-Schiermonnikoog-2018

De Bazuin en Viva la Musica toppers op jublieumeditie

Brassband De Bazuin uit Oentsjerk heeft het zestigste Zang- en Muziekfestival Schiermonnikoog bij de korpsen gewonnen met 93 punten. Bij de koren ging de hoofdprijsnaar de zangers van koorschool Viva la Musica uit Zuidwolde/Meppel.

De topbrassband debuteerde op het festival, waar nog nooit eerder een vereniging uit de kampioensdivisie aantrad. Ze kregen de beker mee als beste orkest in de kampioen, eerste en tweede divisie.

In de derde divisie ging de zege naar harmonieorkest De Bazuin A uit Zwolle met 88 punten. In de vierde divisie zegevierde Concordia Gaastmeer met 83,5 punten onder leiding van Guus Pieksma. Pieksma dirigeerde ook fanfare De Bazuin uit Tijnje naar de hoofdprijs in de vijfde divisie.

Koren

Bij de koren ging de trofee naar koorschool Viva la Musica uit Zuidwolde/Meppel met 91 punten. Tweede werd Tous les Oiseaux d’Europe met 90 punten. De derde prijs was voor zanggroep Ratatouille uit Vlaardingen dat haar optreden met 88 punten zag beloond.
De jubileumeditie had als uitsmijter een lunchconcert verzorgd door de Johan Willem Frisokapel onder leiding van Tijmen Botma en trok heel veel publiek.

Programma jubileumfestival Schiermonnikoog

Het programma van het festival ziet er als volgt uit: Programmaboekje 2017 Schiermonnikoog

 

Jong Vocaal Groningen wint Schier 2016

Het koor Jong Vocaal Groningen won zaterdag het Muziek en Zangfestival op Schiermonnikoog bij de koren. Het koor kreeg van de juryleden 93 punten.

Jong Vocaal uit Groningen neemt de hoofdprijs in ontvangst

Tweede werd Tous Les Oiseaux d’Europe, dat 89,5 punten kreeg voor haar uitvoering. Kielzog Jongerenkoor uit Hoogezand werd derde met 89 punten. Op de vierde plaats eindigde Armane uit Groningen met 84,5 punten. De vijfde plek bezette popkoor BSUR dat 84 punten voor het optreden kreeg.

Het koor Jong Vocaal Groningen won zaterdag het Muziek en Zangfestival op Schiermonnikoog bij de koren. Het koor kreeg van de juryleden 93 punten.

Programmaboekje Schiermonnikoog 2016

Het programmaboekje van het Zang- en Muziekfestival op zaterdag 4 juni 2016: Programmaboekje

 

 

Foto-impressie Zang- en Muziekfestival Schiermonnikoog 2015