Zaterdag 5 november jl. was er een concertconcours voor slagwerkgroepen in De Tamboer te Hoogeveen. Het evenement werd georganiseerd door de doelgroepen Show, Mars en Percussie van de vier Noordelijke Muziekbonden, t.w.:  de Muziekbond Groningen en Drenthe (MGD), de Muziekbond Gelderland Flevoland (MBGF), de Overijsselse Bond van Muziekverenigingen (OBM) en de Organisatie van Muziekverenigingen in Fryslân (OMF). Alle bonden zijn aangesloten bij de KNMO (Koninklijke Nederlandse Muziekorganisatie). Juryleden waren de heren Etienne Houben, Roel Jan Jongsma en Jan Geert Nagel. De jury leden beoordeelde de optredens als zeer verzorgd en van een goed niveau.

De totale uitslag:
2e divisie:
Woudklank Grootegast 85 punten 1e prijs met promotie.
1e divisie:
Chr. Muziekvereniging AMDG, Beilen 87,17 punten 1e prijs,
Chr. Muziekvereniging Wilhelmina, Bedum 85,33 punten, 1e prijs en
Muziekvereniging Koningin Wilhelmina 93 punten 1e prijs met onderscheiding.

De organisatie kan terugzien op een klein maar fijn concours. Het volgende concours is op 11 november 2023.