Een van de deelnemende korpsen in actie.

Fanfare Looft den Heer uit Oudega Smal., uitkomend in de derde divisie, heeft het muziekfestival Schiermonnikoog bij de korpsen gewonnen. Looft den Heer behaalde 90 punten.

In de derde divisie werd Halleluja uit Anjum tweede met 86 punten. In de eerste en tweede divisie scoorde Elspeets Fanfarekorps met 82 punten de hoogste score. Winnaar van de vierde divisie werd Brassband UDI uit Oosternijkerk met 88 punten. Concordia Drachten werd tweede met 86 punten en de derde plek was voor De Waldsang uit Buitenpost met 85,5 punten.

Ere Zij God uit Hommerts/Jutrijp won in de vijfde divisie met een puntentotaal van 87. De Bazuin uit Rottevalle werd tweede met 84,5 punten en CMV Wilhelmina uit Bedum legde beslag op de derde prijs met 84 punten.

Jeugd

De jeugddivisie werd gewonnen door Tusken de Noaten uit IJlst, het jeugdkorps van Concordia IJlst in samenwerking met CMV Harmonie Sneek en Crescendo Heeg. Het jeugdkorps kreeg 82,5 punten voor de uitvoering.

De winnaars van de jeugddivisie: Tusken de Noaten uit IJlst onder leiding van Martine Reijenga. Foto OMF