Op zaterdag 23 april vindt op het Prins Claus Conservatorium in Groningen de Hoorndag Noord-Nederland 2022 plaats.

Tijdens deze dag zullen diverse aspecten van het hoornspelen aan de orde komen, zoals inspelen, samenspel en techniek. Masterclasses worden gegeven door Froydis Ree Wekre uit Noorwegen en Ab Koster uit Duitsland/Nederland. Hoornisten uit zowel het Noord Nederlands Orkest als de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso verlenen hun medewerking en bundelen de krachten tijdens het lunchconcert.

Meer informatie, met een link naar het online inschrijfformulier, staat op een speciale pagina van de NHG-site: www.hoornistengenootschap.nl/groningen

Voor NHG-leden is deelname gratis, voor niet-leden bedragen de kosten 20 euro. Indicatie voor het toegangsniveau is: B diploma Hafabra of spelend op dat niveau. Stuur een mail voor nadere info of vragen naar: groningen@hoornistengenootschap.nl.

Deze dag voor amateurhoornisten en vakstudenten wordt georganiseerd door het Nederlands Hoornisten Genootschap (NHG), in samenwerking met de Organisatie van Muziekverenigingen in Fryslân (OMF), Muziekbond Groningen Drenthe (MGD), Keunstwurk en het Prins Claus Conservatorium.