Elk jaar op 21 juni vindt wereldwijd de Make Music Day plaats. Tijdens deze viering zijn er jaarlijks meer dan 1000 steden uit 120 verschillende landen die meedoen en samen muziek maken. Dit is het eerste jaar dat Nederland officieel deelneemt. Daarom hebben we iets bijzonders bedacht, namelijk een internationale Drum Battle! Hiervoor zijn we op zoek naar enthousiaste drummers en percussionisten.

Wat is het idee?
Voor Drum Battle maken we een video die op Make Music Day online wordt uitgezonden. In deze video spelen groepen drummers en percussionisten een solostuk van anderhalf tot twee minuten. Elke groep sluit hun muziekstuk af met een ritueel. Denk aan de haka uit Nieuw-Zeeland, het Bulgaarse Kukeri of een zelfbedacht ritueel. Daarna wordt het stokje overgegeven aan de volgende groep. De deadline voor de inzending is vrijdag 11 juni. Inmiddels hebben zich al groepen uit Nigeria, Slovenië, Litouwen, Verenigde Staten, Lagos en Brazilië aangemeld.

Uiteindelijk worden alle losse inzendingen ge-edit tot één te gekke video. Deze is op 21 juni te zien via de kanalen van LF2028, Making Music UK en Make Music New York. Een flink bereik dus! Met Drum Battle willen we verschillende culturen aan elkaar verbinden door middel van muziek. Ontdek nieuwe instrumenten, ga mooie samenwerkingen aan of vul jezelf met inspiratie. Op Make Music Day vieren we de muziek!

Wil je meedoen?
De inschrijvingstermijn is inmiddels verstreken.