Veel gewone zaken zijn op dit moment niet gewoon en kunnen daardoor niet of anders doorgaan. Dat is jammer en behoorlijk wennen. Verenigingen willen graag ergens naar toe werken, muzikanten willen muziek maken en dansers willen dansen.

Wij van de OMF willen ook dat er weer gewoon muziek gemaakt en gedanst wordt in Fryslân. Door corona zijn evenementen, optredens en wedstrijden komen te vervallen en iedereen is op zoek naar een nieuwe horizon. Gelukkig zijn veel verenigingen heel erg creatief! Daarvan hebben we al de nodige voorbeelden gezien. Om dat te blijven stimuleren de volgende oproep:

Verzin een Lânskip-evenement/activiteit

Verzin een Lânskip-evenement/activiteit wat volgens de regels van het RIVM voorbereid en uitgevoerd kan worden. Er zijn een aantal thema’s waaraan het concert moet voldoen:
Een nieuwe horizon!!


Je zorgt er voor dat jullie leden en mogelijke gasten een prominente rol hebben tijdens alle fasen van het evenement. Zoek ook naar samenwerking tussen jong en oud of andere verbindingen. Je zorgt er voor dat deelnemers en bezoekers / luisteraars geïnspireerd worden over het thema Lânskip.
Er wordt middels het evenement bewustzijn gecreëerd als het gaat om Lânskip.


Juist in deze tijd is het belangrijk om van je eigen omgeving te genieten en te onderstrepen dat je thuislandschap uniek is. Zorg ervoor dat je project dus écht een gezamenlijke reis naar je thuis wordt. Een nieuwe horizon!
Je inzending bestaat uit maximaal drie A4’tjes waaruit blijkt wat het doel, de verbinding, de aanpak, resultaat en financiën zijn van het evenement. Een digitale pitch wordt extra gewaardeerd.


Uitvoering van je evenement vindt plaats van nu tot aan de zomer 2021.
Samenwerking in de breedste zin wordt gewaardeerd. Je plan moet uiterlijk 15 januari binnen zijn en kan gestuurd worden naar voorzitter@omfryslan.nl


Uit alle inzendingen worden maximaal vijf inzendingen beloond met een geldbedrag van 500 euro en mogelijke professionele coaching bij de voorbereiding en uitvoering van het evenement

Met vriendelijke groet,

OMF